Doorgaan naar content
Jouw Syndicus

Word syndicus

Een stageplaats in enkele klikken

Je dient BIV-lid te zijn om je syndicus te mogen noemen.  Je moet een stage en een tweedelig examen afleggen waarna je titularis-syndicus wordt. Maar eerst is er dus de stage. Ben je op zoek naar een stageplaats in de vastgoedsector? Check dan het platform www.vastgoedstages.be of de stagemeesterzoeker op de BIV-website.

 1.500 uren stage

Om jezelf titularis-syndicus te mogen noemen, moet je eerst een flink traject doorlopen. De stage bij een BIV-erkende stagemeester is daar een zeer belangrijk onderdeel in. Die stage loopt over een periode van minimaal 1 en maximaal 3 jaar. In totaal moet je 1.500 uren stage lopen onder toezicht van je stagemeester.

Online stageplatform

Om de zoektocht naar een geschikte stageplaats te vergemakkelijken, richtten Fonds 323 en CIB de platformsite www.vastgoedstages.be op. Vastgoedondernemingen kunnen er hun stages publiceren en kandidaatstagiairs kunnen - dankzij een aantal handige zoekfilters - de geknipte stage vinden. Niet alleen syndicusstage’s worden hier verzameld: je vindt er werkelijk alle stagemogelijkheden binnen vastgoedbedrijven. Ook de niet vaktechnische zoals bv. ICT, HR of office management.

Ben je een erkend BIV-stagemeester en wil je je kantoor aanbieden als stageplaats? Of -omgekeerd- ben je op zoek naar een stage binnen de vastgoedbranche? Dat weet je wat je moet doen.

Stagemeesterzoeker op de BIV-website

Ook de website van het BIV wijst je de weg naar een stageplaats. Je kan er op zoek gaan naar alle stagemeesters die in een bepaalde regio werkzaam zijn of je kan stagemeesters zoeken die actief een stagiair willen aanwerven. Stagemeesters kunnen er via hun persoonlijk account zoekertjes plaatsen.  

MEER WETEN?

Check www.vastgoedstages.be of consulteer de stagemeesterzoeker van het BIV.