Doorgaan naar content
Jouw Syndicus

Werkzekerheid en belevenissen!

Twee garanties die elke startende syndicus krijgt

Elke carrièrewending is een sprong in het duister. Wie opteert voor het beroep van syndicus, krijgt alvast twee zekerheden voorgeschoven. In de eerste plaats: werkzekerheid. De cijfers hieromtrent zijn indrukwekkend. Ten tweede: je zal van alles meemaken. Elke syndicus is een vat vol anekdotes en (soms gekke) verhalen.

Explosieve toename aan appartementen 

De cijfers dus. Die tonen aan dat je als gebouwbeheerder gebeiteld zit. Steeds meer Belgen wonen in meergezinswoningen. Sedert 2022 zijn appartementen het meest voorkomende woningtype in ons land. Iets meer dan 28% van het woningaanbod zijn appartementen. And counting. En het tekort aan syndici is vandaag al nijpend.

Aparte situaties

Vast staat ook dat je als syndicus heel wat meemaakt. Je beheert gebouwen, maar eigenlijk ga je dagelijks om met mensen. Leveranciers, notarissen, vaklui, collega’s, maar vooral: héél veel mede-eigenaars. En die komen in maten en vormen. Van extravagant tot introvert en alles daartussen. Automatisch leiden die vele contacten en je gevarieerde takenpakket soms tot aparte situaties. En die kleuren je dag, natuurlijk.