Doorgaan naar content
Jouw Syndicus

7 krachtlijnen

De 7 voordelen van een professionele syndicus

Door het knellende tekort aan syndici, zoeken steeds meer Verenigingen van Mede-eigenaars (VME’s) hun syndicus noodgedwongen in eigen rangen. Niet zonder gevolgen, kon je al eerder lezen. Maar waarin onderscheidt de professionele syndicus zich van de vrijwillige syndicus? We bundelen de pluspunten samen in 7 krachtlijnen.

Zie hier de zeven belangrijkste troeven waarin een professionele syndicus zich onderscheidt.

  1. Ervaring. Een syndicus is dagdagelijks bezig met het beheren van gebouwen. Elke werkdag dikt zijn of haar expertise aan.

  2. Omkadering. Een professionele syndicus beschikt over de nodige omkadering en instrumenten voor een kwalitatief beheer: een betrouwbaar netwerk (loodgieters, klusjesdienst, elektriciens…), performante software,…

  3. Vakkennis. Jouw syndicus is juridisch onderlegd en kent de kneepjes van het boekhoudkundige vak. Hij of zij is administratief nauwkeurig en kan tegelijk ook terugvallen op een uitgebreide technische expertise.

  4. Neutraliteit. De syndicus kan spanningen, onenigheden of geschillen binnen een VME objectief benaderen. Hij of zij is geen betrokken partij.

  5. Erkenning. Wie zichzelf syndicus noemt, moet een erkenning op zak hebben van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Dat impliceert onder andere dat hij of zij zich moet houden aan een deontologische code.

  6. Bijscholing. Wet en maatschappij veranderen voortdurend. En daarom moet een syndicus zich  jaarlijks verplicht bijscholen (BIV-vormingsplicht). 

  7. Zekerheden. Jouw professionele syndicus beschikt over een verzekering beroeps- en burgerlijke aansprakelijkheid én over een financiële borgstelling. Dit wordt geregeld via de jaarlijkse ledenbijdrage die elke professionele syndicus aan het BIV betaalt.